Μπίλιες νερού!!!

 photo heart it_zpsktvi5d66.jpg

Εδώ και αρκετό καιρό τις βλέπω να κυκλοφορούν στα διάφορα site για παιδικές δραστηριότητες αλλά τώρα πρόσφατα κατάλαβα τι ακριβώς είναι. Είναι αυτές οι μπαλίτσες που πωλούνται σε φακελάκια σε είδη ανθοπωλείου και χρησιμοποιούνται αντί για νερό στα βάζα με τα λουλούδια. Ποτέ όμως δεν είχα σκεφτεί οτι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο.
Μια πολύ ζεστή μέρα όμως θέλει και τα αντίστοιχα έκτακτα μέτρα στο μπαλκόνι!

 photo bilies_zpsq4uei28k.jpg

Έτσι λοιπόν είπαμε να τις δοκιμάσουμε. Τα συγκεκριμένα φακελάκια τα βρήκα στο Jumbo, εκεί που είναι τα βάζα και τα ψεύτικα λουλούδια.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια λεκάνη και μπόλικο νερό. Τα βάζετε μέσα και σε κανένα μισάωρο έχουν φουσκώσει.

 photo orange purple_zpslqho2h2z.jpg

Είστε έτοιμοι για παιχνίδι!
Πάρτε δοχεία, μικρά ανθρωπάκια, ότι παιχνιδάκι χωράει ο νούς σας και απολαύστε τα. Εμείς περάσαμε πολλή ώρα απλά να τα παίζουμε με τα χέρια μας. Μπορώ να πώ οτι είναι αρκετά χαλαρωτικό. Κι ενώ υπάρχουν σε διάφορα χρώματα, για μένα τα πιό εντυπωσιακά είναι τα διάφανα, γιατί μέσα στο νερό εξαφανίζονται! Συν οτι μου φάνηκαν λιγάκι πιο ανθεκτικά.

 photo invisible_zps6ztzrg7i.jpg

Ορίστε λοιπόν διάφορα που μπορείτε να κάνετε με τα ζελεδένια σας μπαλακια!

- Εξάσκηση λεπτής κινητικότητας. Με ένα κουτάλι τα βάζουμε σε παγοθήκες , μπουκάλια και στενα δοχεία.

 photo playful_zpsxqcpkj1s.jpg

 - Διαχωρισμός χρωμάτων: Ανακατεύουμε διάφορα χρώματα και τα ξεχωρίζουμε σε διαφορετικά δοχεία.

 photo orange purple2_zpsqtkm8hg0.jpg

- Χαλάρωση και ηρεμία: Βουτάμε τα χέρια μας στη λεκάνη όλοι μαζί και ρίχνουμε με απαλές κινήσεις ο ένας στη χούφτα του άλλο τα μπαλάκια. Μπορούμε να ρίξουμε και μερικές σταγόνες απο κάποιο χαλαρωτικό αιθέριο έλαιο για να βάλουμε και την αίσθηση της όσφρησης στο παιχνίδι.

 photo hands in_zpsqygymcv8.jpg

- Για πιο μεγάλα παιδιά, μπορούμε να μιλήσουμε για τα κύτταρα και τους πολυκύτταρους οργανισμούς.

 photo cells_zpsehy6xc1z.jpg


- Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε μικρούς κόσμους μέσα στη λεκάνη μας, πχ με πράσινα μπαλάκια για γρασίδι να βάλουμε ζωάκια της φάρμας ή έχω στο μυαλό μου μερικές κοριτσομάνες που με λευκά και μπλέ μπαλάκια θα έκαναν ένα ωραίο σκηνικό Frozen!

- Διαχειριση θυμού: Με ένα αντικείμενο ή με το χέρι μας "σπάμε" ένα ένα τα μπαλάκια.

 photo beads_zpskq01ziyh.jpg

Προσοχή: Επειδή είναι πολύ μικρά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για μικρά παιδιά και δε θα τα συνιστούσα. Ακόμα και για παιδιά απο 3 χρονών και πάνω είναι απαραίτητη η παρουσία σας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για να μην υπάρξουν "πειραματισμοί".

Ετικέτες ,