Γρανιτούλες με blueberry και δυόσμο

 photo blueberry1_zps3zecjgcw.jpg

Πώς είστε βρε παιδιά; Έχετε συνέλθει καθόλου απο τις ραγδαίες εξελίξεις της εβδομάδας; Εγώ πάντως έχω κλείσει τα social media (εκτός φυσικά απο pinterest!) και τις ιστοσελίδες με ειδήσεις και κάνω αποτοξίνωση προς το παρόν! Θα μου πεις τι είναι η αποτοξίνωση χωρίς κάποιο εξωτικό spa resort; Έλα μωρέ, όλα στο μυαλό μας είναι! Απλά θα κλείσω τα μάτια μου και θα φανταστώ οτι η φουσκωτή πισινούλα στο μπαλκόνι είναι ολυμπιακών διαστάσεων, το smoothie μου είναι ειδικά φτιαγμένο για μένα απο κάποιον διάσημο σεφ και το μωρό στο βυζί μου είναι λιποαναρρόφηση!
Ξέρετε αυτό που λένε, "αν έχεις 2 δραχμές ξόδεψε τη μία για να φας και με την άλλη πάρε λουλούδια για το σπίτι σου"; Μπορεί το σπίτι μας να μην το στολίσαμε αυτές τις μέρες, οι γλαστρούλες μας όμως δεν σταμάτησαν την παραγωγή τους. Ο δυόσμος μου έχει γίνει φουντωτός φουντωτός και ένα μύρτιλο που είχα φυτέψει χωρίς να περιμένω πολλά, προς μεγάλη μου έκπληξη άρχισε να βγάζει πανέμορφα blueberries τα οποία (ω, τι ευτυχία!) κατάφεραν να ωριμάσουν χωρίς να τα κόψει κάποιο χεράκι!

 photo blue pot_zpsncikgcqb.jpg

Αυτός ο συνδυασμός λοιπόν με ενέπνευσε να σερβίρω δροσερά γρανιτάκια στο μικρό μας spa, αν και να σας πω την αλήθεια πολύ θα ήθελα να τους προσθέσω και λίγο ρούμι και να τα "ενηλικιώσω". Aς όψεται η λιποαναρρόφηση!

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα (εγώ χρησιμοποίησα μισά μισά γιατί φυσικά αυτά της γλάστρας δεν έφτασαν!)
- 1/2 κούπα νερό (enter ρούμι!)
- μερικά κλαράκια δυόσμο
- λίγες σταγόνες λεμόνι
- μια κουταλιά μέλι

 photo moody1_zpsztkfajkb.jpg
Τα χτυπάτε όλα στο μπλέντερ και τα βάζετε σε φορμάκια για παγωτό. Εγώ χρησιμοποίησα τα φορμάκια Mini Heart-IC απο την Silikomart και μου βγήκαν απίστευτα γλυκές καρδούλες!
Απο τότε που ήρθαν στο σπίτι τα χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά (οι θήκες είναι ακριβώς τρεις οπότε καταναλώνονται επιτόπου απο τα παιδιά μου!) και τα έχουμε βολευτεί απίστευτα γιατί παγώνουν πολύ γρήγορα.

Έχω κι άλλα όμορφα να σας δείξω απο την Silikomart, ελπίζω σύντομα σε επόμενη ανάρτηση...!
Μέχρι τότε ποιός ξέρει πόσα ακόμα θα έχουν αλλάξει ή πόσα που νομίζαμε οτι θα αλλάξουν θα έχουν μείνει τα ίδια. Τα πράγματα ποτέ δεν γίνονται ακριβώς όπως τα φανταζόμαστε, γι'αυτό δεν έχει κανένα νόημα να αρρωσταίνουμε τον εαυτό μας απο την ανησυχία για ενα μέλλον που μπορεί να μην έρθει ποτέ. Αν όντως έρθει θα το αντιμετωπίσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα, με χαμόγελο και ελπίδα. Και με χιούμορ. Δεν πάω πουθενά χωρίς χιούμορ!

Ετικέτες ,