Minigugls με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

 photo bc3e27c4-b6e8-4b6f-b178-05a7ba760ba9_zps9aejctam.jpg

Λοιπόν σας είχα πει ότι είχα κι άλλο ένα δωράκι να σας παρουσιάσω απο την Silikomart. Κανονικά θα άνοιγα το κουτί και μόλις αντίκριζα την φόρμα δεν θα ήξερα τι είναι (κεκ είναι μαρή!), ευτυχώς όμως που είχα "εκπαιδευτεί" αναλόγως απο το blog της Φραουλίτσας και αμέσως μου ήρθε ο συνειρμός: minigugls!

 photo poppy3_zpszk232jlf.jpg

Υπάρχουν τόσες όμορφες συνταγές εκεί έξω να δοκιμάσει κανείς, παρ' όλα αυτά είχα όρεξη για κάτι με άρωμα λεμόνι, οπότε είπα να αυτοσχεδιάσω.

 photo poppy5_zpsao3uqpsp.jpg

Ορίστε λοιπόν τα υλικά, ετοιμαστείτε να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας. Το μείγμα το φτιάχνετε όπως θα φτιάχνατε ένα απλό κέικ.

- 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα γιαούρτι
- 2 κουτ. σουπ. παπαρουνόσπορο
- χυμός 1 λεμονιού
- μια πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού ή άρωμα λεμόνι

Βάζετε το μείγμα στις ειδικές φορμίτσες Mini Fantasy και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Γιαμ!

 photo poppy1_zpsqvrn65s7.jpg

Αν είστε τύποι του απογευματινού γλυκού, αυτές οι αρωματικές μπουκίτσες είναι πολύ καλή επιλογή. Συν οτι αυτό το μέγεθος μας βόλεψε πολύ στην παιδική χαρά, παίρναν μία και δρόμο μέχρι να έρθουν για την επόμενη. Ευκαιρία για πικνίκ λοιπόν!

 photo poppy2_zps1ogcvwgz.jpg
Κι αν αγαπάτε όσο κι εγώ το λεμόνι, υπάρχει μια γλυκιά καφετεριούλα στη Νέα Ερυθραία, το "All About Lemon", γεμάτη με λεμονάτες λιχουδιές, ιδανική για κοριτσοπαρέα. Αν βρεθείτε στην περιοχή μην παραλείψετε να την επισκεφτείτε

Ετικέτες ,