Hot Chocolate Bar















Οι γιορτές δεν μπορούν να λέγονται γιορτές χωρίς μια casual βραδιά με επιτραπέζιο και καραόκε. Τίποτα δε σε δένει περισσότερο με τους φίλους σου, απο το να τους ακούσεις να τραγουδάνε παράφωνα το "Eye of the Tiger" ή να πλακωθείτε κατηγορώντας ο ένας τον άλλο στο "Πεφτει η νύχτα στο Παλέρμο"! Φέτος ήθελα να είμαστε χωρίς παιδιά, και μάλιστα να υπάρχει και αλκοόλ (πολύ wild για τα δικά μας δεδομένα μια και γενικά δεν το βάζουμε στο σπίτι).
Μου αρέσουν πολύ οι τύπου φτιάξτο-μόνος-σου μπουφέδες. Είναι εύκολο να γεμίσεις ένα τραπέζι με καλούδια χωρίς πολλά πολλά μαγειρέματα και ο κάθε καλεσμένος είναι ελεύθερος να πάρει ότι θέλει (βλέπε και salad bar).

To bar ζεστής σοκολάτας δεν το είχα ξανατολμήσει στο παρελθόν, έψαχνα όμως ευκαιρία να το κάνω γιατί μου άρεσε πολύ το concept. Πώς να μη σου αρέσει άλλωστε κάτι που να περιέχει σοκολάτα?!?

Το κυρίως κομμάτι του τραπεζιού ήταν φυσικά το ρόφημα. Χρησιμοποίησα το slow cooker μου γι' αυτό, σιγοψήθηκε για 2 ώρες και κρατήθηκε ζεστό όλη τη βραδιά. Δεν μου αρέσει να κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις αλλά θα κάνω μια εξαίρεση γι' αυτή τη σοκολάτα.
Είναι η καλύτερη σοκολάτα σε όλον τον κόσμο!

Η συνταγή ανήκει στο PureWow  πρέπει να το πιστέψετε οταν λέει οτι είναι σαν υγρό brownie. Ισχύει. Γράφω τα υλικά εδώ στα ελληνικά, δείτε όμως και το βιντεάκι τους, είναι πολύ γλυκούλι.

- 6 κούπες γάλα πλήρες
- 1,5 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο
- 350 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
- λίγη βανίλια

Τα ρίχνουμε όλα στο slow cooker και μαγειρεύουμε στο low για 2 ώρες ανακατεύοντας συχνά.
Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να σιγοβράσει σε κανονική κατσαρόλα ή αν θα καιγόταν, αν το δοκιμάσει κανείς ας μας πει...

Πάντως αν σας αρέσει η ζεστή σοκολάτα, αυτή είναι βγαλμένη απο τον παράδεισο. Νομίζω παίζει ρόλο το ζαχαρούχο που καραμελώνει με τόσες ώρες ζέσταμα. Αν μάλιστα προσθέσετε και λίγο Baileys ή Amaretto, εκεί που δεν μπορούσε να γίνει καλύτερο, ξαφνικά γίνεται!

Εκτός από τα ποτά, υπήρχαν και διάφορα άλλα πραγματέλια να βάλει κανείς. Σαντιγί, στικς μέντας, καραμέλα, πουράκια. Θα έπρεπε να υπάρχουν και μάρσμαλοους αλλά έφαγα τον τόπο και δεν μπορούσα να βρω πουθενά εκείνες τις μέρες. Μεεχ...

Και μια και το γλυκό ήτανε τόσο πλούσιο, έδωσα έξτρα βάρος στα αλμυρά. Το πιο γιορτινό ήτανε ο χιονάνθρωπος/μπάλα τυριού, έκανα όμως κι ένα σκορδόψωμο και ένα ντίπ με αγκινάρα και σπανάκι. Το είχα δοκιμάσει στα Friday's και μου άρεσε τρομερά, οπότε εντόπισα τη συνταγή και την υλοποίησα. Γιάμι!

Αυτά λοιπόν. Νομίζω τελειώσαμε με τις γιορτούλες της σαιζόν. Τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν τα γενέθλια των παιδιών (είναι όλοι στη σειρά!). Καλύτερα να μαζέψω δυνάμεις μέχρι τότε...

Ετικέτες , ,