Το δικό μου Λονδίνο



Καλημέρα και καλή Σαρακοστή!
Μετά απο τόσον καιρό κατάφερα να βγάλω άκρη με τις άπειρες φωτογραφίες του ταξιδιού μας και να ποστάρω κάτι!

Όταν αποφασίσαμε να πάμε στο Λονδίνο, άρχισα να προσπαθώ να οργανώσω το ταξίδι μας όμως πραγματικά είναι τόσα πολλά να δεις και να κάνεις σ' αυτή την πόλη που δεν ήξερα καν απο που να αρχίσω. Με έπιασε μια απελπισία προσπαθώντας να χωρέσω μέσα σε 5 μέρες όλα όσα ήθελα να κάνουμε, μέχρι που αποφάσισα να χαλαρώσω και να αφήσω τα πράγματα λίγο πιο φλου ακόμα κι αν αυτό σήμαινε να μη δούμε όσα θέλαμε. 
Και τελικά τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που δεν είναι 100% προγραμματισμένα. Ένα αδρό πρόγραμμα φυσικά χρειάζεται, κάποια highlights κάθε προορισμού, την τελική πινελιά όμως δε θα τη δώσει κανένας ταξιδιωτικός οδηγός, αυτή ανήκει αποκλειστικά στον καθένα ανάλογα με την προσωπικότητα και τις αναζητήσεις του. Και το Λονδίνο είναι μια απο αυτές τις πόλεις που ότι ζητάς θα το βρεις, σου προσφέρει τα πάντα απλόχερα.
Σ' αυτήν ακριβώς την πινελιά είναι αφιερωμένο το post. Στη δικιά μου ματιά ενός δημοφιλούς ταξιδιού και τις δικές μας όμορφες στιγμές που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και που ελπίζω να βοηθήσουν και κάποιον που σχεδιάζει να το κάνει και, σαν εμένα, δεν ξέρει απο που να αρχίσει.





Street food
Ετοιμαστείτε για έναν χορό απο μυρωδιές, χρώματα και γεύσεις. Το Borough Market λίγα λεπτά απο τη γέφυρα του Λονδίνου είναι το κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσετε φαγητά απ' όλο τον πλανήτη σε λογικές τιμές, να πιείτε φρέσκους χυμούς και να αγοράσετε εξωτικά φρούτα. Εμείς καταλήξαμε σε μιά πιο παραδοσιακή βρετανική γεύση. Πώς να αντισταθώ σε Αγγλικό τυρί λιωμένο με φλογοβόλο?





Αγαπημένο πάρκο
Όλα τα πάρκα είναι πραγματικά υπέροχα, ξεχώρισα όμως το πιo λουλουδάτο Regents park κοντά στην Baker st. Μπορείτε να το γυρίσετε εύκολα και τα σκιουράκια είναι εγγύηση! Αν θέλετε να ζήσετε επικίνδυνα και να οδηγήσετε κι εσείς ανάποδα, γύρω τριγύρω έχει σημεία ενοικίασης ποδηλάτων.



Ψώνια
Το σίγουρο είναι οτι θα βλέπετε παντού πράγματα που θέλετε να αποκτήσετε (άτιμο Notting Hill με τις μπουτίκ σου!). Το πληθωρικό Λονδίνο σφύζει απο όμορφα μαγαζιά, είναι όμως δυστυχώς απίστευτα ακριβό. Αν παρ' όλα αυτά έχετε κάνει τα "κουμάντα" σας και είστε αποφασισμένοι να επιστρέψετε με κάτι απο εκεί, εγώ ερωτεύτηκα το Oliver Bonas, αν μπορούσα θα αγόραζα όλο το μαγαζί!





Κρυφό Μυστικό
Κάτω απο τη γέφυρα του Waterloo, στη νότια όχθη, θα βρείτε πάγκους που πουλάνε μεταχειρισμένα βιβλία και κόμικς. Αγοράστε μια ζεστή σοκολάτα απο το κιόσκι παραδίπλα (ναι, αυτές είναι βρύσες με διάφορες γεύσεις σοκολάτας!) και χαζέψτε τους διάφορους τίτλους. Εγώ βρήκα αρκετά παιδικά παραμύθια της Beatrix Potter σε άριστη κατάσταση.



Καφές
Μπορεί να βρίσκεστε σε μια χώρα φανατική του τσαγιού, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι πάνε πίσω στον καφέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσετε σε κάποια ψαγμένη καφετέρια. Εμείς βρεθήκαμε στο Lantana κι αν είστε λάτρης του καλού καφέ, το συστήνω ανεπιφύλακτα.



Βραδυνή βόλτα
Μόλις αρχίσει να σκοτεινιάζει κατευθυνθείτε στις όχθες του Τάμεση. Όλες οι γέφυρες έχουν καταπληκτική θέα. Αγοράστε μια κούπα ζεστή σούπα ή ζωμό απο το κοντινότερο Pret-A-Manger και ρεμβάστε κοιταζοντας τη φωτισμένη πόλη. Φυσικά αυτή είναι η εκδοχή του κατακουρασμένου τουρίστα που γύριζε όλη μέρα και θέλει να πάει να ξεραθεί στο ξενοδοχείο. Άν έχετε περισσότερη όρεξη για τη νυχτερινή έξοδο, η προσφορά σε μαγαζιά είναι πραγματικά ατελείωτη και οι Λονδρέζοι κατακλύζουν το ΣΚ όλα τα μαγαζιά σα να μην υπάρχει αύριο. Μια μη τουριστική πρόταση είναι το Jak's στο Chelsea, ένας πραγματικά ιδιαίτερος χώρος κρυμμένος κάτω απο ενα εμπορικό κέντρο.

Ετικέτες