Sisters posting: Inside my gym bag



Το φθινόπωρο πήρα απόφαση να ξεκινήσω επιτέλους γυμναστήριο και να ασχοληθώ πια σοβαρά με τη φυσική μου κατάσταση. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι μισό χρόνο μετά θα συνέχιζα να πηγαίνω με την ίδια θέρμη. Κι όμως συμβαίνει. Βδομάδα μπαίνει, βδομάδα βγαίνει, παίρνω την τσαντούλα μου και 3-4 φορές θα με βρεις εκεί, με φανταχτερό αθλητικό, κοτσίδα το μαλλί και κόκκινη από τον ιδρώτα.
Περιττό να αναφέρω πόσο ευεργετικό είναι για μια εργαζόμενη μαμά να αθλείται.
Τον προηγούμενο μήνα έγινα, εχμ, τριαντατρία  και ο μεταβολισμός μου που στη δεκαετία των 20 ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι τώρα τελευταία μου κάνει τσαλίμια.
Η γυμναστική με βοήθησε τρομερά με αυτό το πράγμα, πάνω απ' όλα όμως με έχει βοηθήσει ψυχικά. Μου φτιάχνει τη διάθεση, με παρακινεί και με αποζημιώνει κάθε μήνα που περνάει.


Σας δείχνω λοιπόν την τσάντα μου παρέα με μερικές ιδέες για να αυτοματοποιήσετε την προετοιμασία για το γυμναστήριο και να γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο. Απλά μερικά πράγματα που εμένα προσωπικά με έχουν βολέψει.




#1 Την έχω πάντα έτοιμη
Ίσως το πιο βασικό, γι' αυτό το γράφω και πρώτο. Μόλις στεγνώσουν τα πράγματα (σφουγγάρια, παντόφλες κτλ) ετοιμάζω την τσάντα ακόμα κι αν πρόκειται να ξαναπάω γυμναστήριο μετά από 2 μέρες. Φροντίζω να την έχω πάντα έτοιμη ώστε όταν αποφασίσω να πάω να μη με αποθαρρύνει η διαδικασία της προετοιμασίας. Απλά τη την παίρνω και φεύγω.



#2 Έχω καταργήσει τις νάυλον σακούλες
Στην αρχή έπαιρνα τα βρεγμένα σαμπουάν και σφουγγάρια και τα έβαζα σε σακούλες οι οποίες γέμιζαν νερά και γίνονταν αηδία. Τώρα πια χρησιμοποιώ αυτά τα διχτυωτά σακούλια που βάζουμε τα ευαίσθητα ρούχα στο πλυντήριο. Αφού τα χρησιμοποιήσω τα τυλίγω με την πετσέτα για να μη μου βρέξουν την τσάντα και φτάνοντας σπίτι τα απλώνω όπως είναι χωρίς να τα αδειάσω. Την επόμενη μέρα είναι έτοιμα να ξαναμπούν μέσα, στεγνα και ωραία.



#3 Τα έχω όλα διπλά
Για να μη γυρίζω όλο το σπίτι μαζεύοντας τα χρειαζούμενα, ούτε να τα βαζοβγάζω από την τσάντα, έχω ένα ξεχωριστό σετ ειδικά για το γυμναστήριο με κρέμα προσώπου, αποσμητικό, σφουγγάρι, χτένα κτλ. Επίσης είναι πάντα ευκαιρία να καταναλώνω τα άπειρα δειγματάκια, που συνήθως έχω την τάση να τα θησαυρίζω μέχρι που χαλάνε και πάνε για πέταμα!



#4 Η τσάντα μου με εμπνέει
Είναι τόσο σημαντικό να έχεις αντικείμενα που αγαπάς! Άρχισα χρησιμοποιώντας μια τσάντα πλάτης που ήταν μεν πιο πρακτική, δεν μου άρεσε όμως όσο μου αρέσει αυτή η τσαντούλα φτιαγμένη από τα χέρια μου. Όταν την έφτιαξα την προόριζα για diaper bag, εξελίχθηκε όμως σε τσάντα γυμναστηρίου με μεγάλη επιτυχία, μια και οι διάφορες θήκες για τα μπιμπερό τώρα κρατούν χίλια δυό πραγματάκια και ο κρίκος για τα κλειδιά έχει αποδειχθεί σωτήριος!



#5 Δεν ξεχνώ τα φαγώσιμα
Όσες φορές έχω πάει για γυμναστική χωρίς να φάω κάτι, κυριολεκτικά σέρνομαι! Φροντίζω λοιπόν πάντα να βάζω κάτι στο στόμα μου μισή ώρα πριν πάω και να αναπληρώνω τις θερμίδες που έχασα αμέσως μετά τη γυμναστική. Το σώμα μας χρειάζεται καύσιμα για να γίνει όμορφο!
[Μαγικός συνδυασμός για μένα είναι καφές και μπανάνα πρίν, για τρελή ενέργεια, και ένα γάλα light μετά για πρωτεΐνη]

Εσείς έχετε κάτι ξεχωριστό που βάζετε στην τσάντα σας; Περιμένω προτάσεις!

Κι αν νομίζετε ότι χρειάζεστε ξεχωριστή τσάντα για τη φωτογραφική σας μηχανή, διαβάστε αυτό από το 365 Days of Bliss και θα βρείτε την απάντηση!

Ετικέτες ,