Πως να "πειράξετε" τη λεμονάδα της γιαγιάς



Καλό καλοκαίρι λοιπόν, έ;
Άρχισαν οι ζέστες και μαζί τους αρχίσαμε να ψάχνουμε δροσερές λύσεις για φαγητό.



Η τελευταία μου κόλλα είναι τα lunch bowls, ενα πάρτυ απο χρώματα και γεύσεις. Με διαφόρων λογιών υπερτροφές, τα έχω υιοθετήσει κυρίως για όταν πάω στη δουλειά μεσημέρι και το φαγητό μου είναι συνήθως "ότι-έχει-το-ψυγείο". Δεν είναι τόσο καλοστημένα όσο στις φώτο (άτιμο τάπερ!) αλλά είναι πεντανόστιμα και σίγουρα ποτέ βαρετά αφού περιέχουν λίγο απ' όλα.



Δεν υπάρχει όμως καλοκαιρινή σεζόν που να σέβεται τον εαυτό της και να μην περιέχει σπιτική λεμονάδα δοσμένη απο κάποια γιαγιά. Ξέρετε, αυτή τη συμπυκνωμένη που την αραιώνεις με νερο και πάγο.

Αλλά δε θα μείνουμε εκεί! Αυτό το γλυκόξινο σιρόπι μπορεί να γίνει τέλειο συστατικό για cocktails!
Ορίστε λοιπόν ένα που δοκιμάσαμε:

Υλικά:
Συμπυκνωμένη λεμονάδα
Πάγος
Βότκα
Κατεψυγμένα raspberries

Βάζουμε τα βατόμουρα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σουρώνουμε και κρατάμε τον πηχτό χυμό τους. Είναι αρκετά ξινός, εμείς τον χρησιμοποιήσαμε έτσι αλλά μπορείτε να του βάλετε και λίγη άχνη όσο είναι καυτός αν θέλετε το cocktail σας πιο γλυκό. Στη συνέχεια τον βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. (Τον υπόλοιπο πολτό απο τα βατόμουρα μπορείτε να τον βάλετε σε smoothies, παγωτά ή γιαούρτια)



Για να φτιάξετε το ποτάκι σας, βάζετε 1-2 κουταλιές βατόμουρο, προσθέτετε πάγο και στη συνέχεια την συμπυκνωμένη λεμονάδα με βότκα (2:1). Συμπληρώνετε μέχρι επάνω με κρύο νεράκι απλό ή ανθρακούχο και είστε έτοιμοι!



Φυσικά και τα παιδάκια δεν μένουν απ' έξω, απλά το πίνουν χωρίς τη βότκα!




Σας αρέσει κάτι που έφτιαξα και θέλετε να το κάνετε? Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να μου το δείξετε κάνοντας tag #kerasopites.

Ετικέτες