Οδηγίες για sunburst κυκλάκια



Σίγουρα τα έχετε δεί, Είναι αυτά τα όμορφα, ανάγλυφα κυκλάκια που στολίζουν κάθε είδους πλεκτά, όπως πχ αυτήν εδώ την κουβέρτα (δείτε την αναλυτικα εδώ).


Άν και έχουν αρκετές βελονιές, με λίγη υπομονή είναι πανεύκολα να τα φτιάξετε. Σας παραθέτω εδώ τις οδηγίες αναλυτικότατα για να μη συναντήσετε καμία δυσκολία και να δημιουργήσετε κι εσείς τους δικούς σας μοναδικούς συνδυασμούς:



-Αρχίζουμε κάνοντας μια αλυσίδα με 5 θηλιές.



- Κάνουμε τυφλή βελονιά (slip stitch) στην αρχή της αλυσίδας για να κλείσει το κυκλάκι και στη συνέχεια κάνουμε μια αλυσίδα με 3 θηλιές.



- Βάζοντας το βελονάκι μέσα στον κύκλο κάνουμε 15 διπλά κροσέ. Κλείνουμε με τυφλή βελονιά στην κορυφή της αλυσίδας που κάναμε στο προηγούμενο βήμα.



- Ενώνουμε το καινούριο χρώμα πανω σε ένα απο τα διπλά κροσέ και κάνουμε αλυσίδα με μία θηλιά.



- Τώρα θα κάνουμε την πρώτη μας φουσκωτή βελονιά (puff stitch). *Φερνουμε την κλωστή πάνω από το βελονάκι και το βάζουμε στην ίδια θηλιά που κάναμε τα διπλά κροσέ. Ξανά τυλίγουμε το νήμα και το τραβάμε έξω απο τη θηλιά* επαναλαμβάνουμε απο * εως* άλλες 2 φορές. Καταλήγουμε με 7 θηλιές πάνω στο βελονάκι μας.
Τις θηλιές που τραβάμε πρέπει να τις τραβάμε λίγο παραπάνω απο το κανονικό για να γίνει φουσκωτή η βελονιά μας, όπως στην φώτο.
Έχουμε είπαμε 7 θηλιές στο βελονάκι μας. Τυλίγουμε το νήμα πάνω απο το βελονάκι και το τραβάμε μέσα κι απο τις 7 θηλιές ταυτόχρονα. Κάνουμε τέλος μια αλυσίδα με μία θηλιά για να στερεωθεί.
Αυτό ήταν! Κάναμε την πρώτη μας φουσκωτή βελονιά! Έχουμε άλλες 15 !



-Συνεχίζουμε λοιπόν με τον ίδιο τρόπο σε κάθε μία θηλιά του κύκλου (έβγαλα μερικές ακόμα φώτο για να είμαστε 100% σίγουροι οτι το πιάσαμε!)



-Μέχρι το τέλος οπου κλείνουμε τον κύκλο με τυφλή βελονιά.



- Ενώνουμε καινούριο χρώμα ανάμεσα στις φουσκωτές βελονιές και κάνουμε αλυσίδα με 2 θηλιές.



-*Φερνουμε την κλωστή πάνω από το βελονάκι και το βάζουμε στη θηλιά που κάναμε την αλυσίδα. Ξανά τυλίγουμε το νήμα και το τραβάμε έξω.



Ξανά τυλίγουμε το νήμα και το τραβάμε μέσα απο τις 2 θηλιές*



Επαναλαμβάνουμε απο * εως* άλλες 3 φορές. Καταλήγουμε με 5 θηλιές πάνω στο βελονάκι μας. Τυλίγουμε πάλι το νήμα και το τραβάμε μέσα και απο τις 5 θηλιές. Κάνουμε αλυσίδα με 2 θηλιές.



-Συνεχίζουμε γύρω γύρω το παραπάνω βήμα σε κάθε κενό και κλείνουμε τον κύκλο με τυφλή βελονιά.

Χεχε, τελειώσαμε! Είδατε? Ούτε που το καταλάβατε. Πάμε για άλλα 20 τέτοια!!!



Με την πρώτη ευκαιρία θα σας δείξω και κάτι ακόμα που ετοιμάζω με τέτοια κυκλάκια, κάτι χρωματιστό και χαρούμενο!
Καλή εβδομάδα!!!

Ετικέτες