Η μαγική σως


Ξέρετε αυτές τις σάλτσες σοκολάτας που έχουν τα μαγαζιά με το παγωμένο γιαούρτι και τα παγωτατζίδικα? Αυτές που όταν τις ρίξεις στο παγωτό σκληραίνουν και κάνουν μια κολασμένη κρούστα? Λοιπόν για πολύ καιρό νόμιζα οτι τις είχαν ζεστές και γι' αυτό κοκάλωναν οταν έπεφταν στο κρύο παγωτό. Άν ήταν όμως έτσι, το παγωτό θα γινόταν λιώμα, σωστά? Άρα μία είναι η απάντηση: Μαγεία!

Κατέφυγα λοιπόν στον μεγάλο Σοφό, το google, και η απάντηση ήταν τόσο απλή που απορώ πως δεν την είχα σκεφτεί νωρίτερα. Σοκολάτα και λάδι καρύδας.



Και φυσικά αμέσως βάλθηκα να τη δοκιμάσω. Η δοσολογία είναι 1 κουταλιά λάδι καρύδας με 1 κούπα σοκολάτα της επιλογής σας. Τα ζεσταίνετε να λιώσουν και το αφήνετε να κρυώσει.
ΜΗΝ το βάλετε στο ψυγείο,  διατηρείται εκτός για τουλάχιστον μια βδομάδα (μπορεί και παραπάνω αλλά εμείς το καταναλώνουμε!)



Όταν κρυώσει είναι έτοιμο για χρήση, ρίξτε το στο παγωτό σας για να κάνει αυτή την υπέροχη κουστα ή φτιάξτε δικά σας μικρά παγωτάκια και βουτήξτε τα για πιο εντυπωσιακό εφέ!
Τα παγωτάκια της φώτο τα έφτιαξα με τα ειδικά φορμάκια της Silikomart , τα Mini Chic και τα στόλισα με τρούφα και τριμμένη καρύδα. Δοκιμάσαμε πικρή σοκολάτα και λευκή, η πικρή όμως είναι η αδυναμία μου!


Άν το δοκιμάσετε περιμένω εντυπώσεις!

Σας αρέσει κάτι που έφτιαξα και θέλετε να το κάνετε? Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να μου το δείξετε κάνοντας tag #kerasopites.

Ετικέτες ,