Ikea Hack: Κουρτίνα με φουντίτσες



Η σημερινή ανάρτηση είναι ενας βομβαρδισμός χρωμάτων! Σε γενικές γραμμές μου αρέσουν τα απλά πράγματα, όταν όμως μπαίνουν στο παιχνίδι νήματα, οι όροι αλλάζουν! Η κουρτίνα Matilda του ΙΚΕΑ είναι πανέμορφη απο μόνη της, στα δικά μου μάτια όμως είναι κι ένας λευκός καμβάς γεμάτος δυνατότητες.


Όταν λοιπόν ανακαίνισα το δωμάτιο των παιδιών (τα αποκαλυπτήρια σε μελλοντική ανάρτηση!) έφτιαξα αυτή την παιχνιδιάρικη κουρτίνα με φουντίτσες για να του δώσω ζωηράδα και χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα όχι μόνο με ενθουσίασε αλλά και η όλη διαδικασία ήταν πολύ ευχάριστη, μια και αυτές οι φουντίτσες φτιάχνονται στο λεπτό.


Δεν πιστεύω να μην το περιμένατε οτι θα έβαζα και οδηγίες! Ορίστε λοιπόν, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χαρτόνι στο μήκος που θέλετε να βγούν οι φουντίτσες και χαρούμενα νήματα.
[το δικό μου χαρτόνι ήταν γύρω στα 12εκ]


Τυλίγετε το νήμα μπόλκες φορές φορές γύρω απο το χαρτόνι και το βγάζετε προσεκτικά, έτσι τυλιγμένο.


Το δένετε με ένα κομμάτι νήμα σφιχτά και το διπλώνετε στα δύο. Το τυλίγετε με άλλο ένα κομμάτι 2 φορές γύρω γύρω και κόβετε τις απο κάτω θηλιές για να γίνει η φουντίτσα.


Ισιώνετε λιγάκι με το ψαλίδι για να είναι ομοιόμορφη και έτοιμη!


Όσο πιο πολλές φορές τυλίξεετ το νήμα γύρω απο το χαρτόνι τόσο πιο πλούσιες θα γίνουν οι φουντίτσες σας.


Προσοχή όμως, αυτο το πράγμα είναι εθισμός, όχι αστεία! Αν πιάσετε τον εαυτό σας να μη μπορεί να σταματήσει ζητείστε βοήθεια απο κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο!


Πίσω στην κουρτίνα, τις έραψα κατα μήκος στις 2 πλευρές προσπαθώντας να μοιράσω ομοιόμορφα τα χρώματα. Νομίζω όμως οτι θα έδειχναν και πολύ όμορφες στο κάτω μέρος.


Εσείς τι θα στολίζατε με tassels?

Σας αρέσει κάτι που έφτιαξα και θέλετε να το κάνετε? Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να μου το δείξετε κάνοντας tag #kerasopites.

Ετικέτες ,