Ανακαίνιση παιχνιδοδωματίου


Ώωω, δεν έβλεπα την ώρα γι' αυτή την ανάρτηση! Το παιχνιδοδωμάτιο μας προβιβάστηκε επιτέλους σε δωμάτιο μελέτης/παιχνιδιού!

Από καιρό ήθελα να ανακαινίσω αυτό το δωμάτιο. Στην πραγματικότητα δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μαζί του, όπως βλέπετε και στην φρικιαστική φωτογραφία του "Πριν" (τραβηγμένη από κάποιο παιδί σε άσχετη φάση!). Δυο βιβλιοθήκες δανεισμένες από ένα παλιό σύνθετο που το έβαψα, ένας καναπές-κρεβάτι και ένα αποτρόπαιο χαλί που λόγω του χρώματος του ήταν τρομερά δύσκολο να διατηρήσω καθαρό.



Μάζεψα όλο το θάρρος μου και πήρα την μεγάλη απόφαση. Έπρεπε να φύγουν όλα!

Για γραφείο χρειαζόμασταν κάτι μεγάλο, κάτι που να μπορούν τα παιδιά να κάθονται όλα μαζί και να διαβάζουν , να ζωγραφίζουν, να έχουν την άπλα τους. Διαβάζω πολύ και για τη μέθοδο Montessori τώρα τελευταία και για την ομαδική εργασία και έχω επηρεαστεί.  Χρησιμοποιήσαμε έναν πάγκο κουζίνας του ΙΚΕΑ με τις συρταριέρες γραφείου ALEX.



Είμαι πολύ αισιόδοξη για τη εξέλιξη του, μέχρι τώρα καθαρίζεται πανεύκολα και νομίζω ότι είναι πιο ανθεκτικός από έναν απλό πάγκο γραφείου. Συν ότι είναι τρομερά βολικό να έχεις στη διάθεση σου μια τόσο μεγάλη επιφάνεια (όσοι ασχολείστε με το ράψιμο με καταλαβαίνετε). Πολύ συχνά τον χρησιμοποιώ κι εγώ για να διπλώνω ρούχα και τέτοια.Επίσης δεν φαίνεται πολύ στις φώτο αλλά στη μέση του πάγκου και προς τα πίσω, έχουμε βάλει ένα ακόμη στρογγυλό πόδι, για έξτρα ασφάλεια (το ADILS του ικεα).



Για καρέκλες έβαλα τρεις τύπου Εames. Πολύ την αγαπώ αυτή την καρέκλα, όπου μπει μεταμορφώνει τον χώρο. Και σε αυτό το σημείο μπορεί να έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε τα παιδιά είναι 4 και οι θέσεις 3, η απάντηση είναι ειλικρινά δεν ξέρω! Ευτυχώς έχουμε μέλλον μέχρι να αρχίσει και ο μικρότερος της παρέας να πηγαίνει σχολείο, μέχρι τότε βλέπουμε τι κάνουμε!



Ο τοίχος βάφτηκε ένα απαλό γκρι (η απόχρωση είναι η 950-10 LUX PRO από το Leroi). Δυστυχώς δεν φαίνεται πολύ καλά στις φωτογραφίες, είναι όμως πολύ γλυκό χρώμα. Αντί για κάδρα, κόλλησα σκέτα τα πόστερ με κολλητική ταινία και washi tapes. Τις περισσότερες τις εκτύπωσα εγώ, κάποιες τις έφτιαξα και τον χάρτη τον παρήγγειλα από το ebay εδώ. Αν και οικονομική λύση, δέν ξέρω πόσο θα κρατήσουν οι ταινίες πάνω στον τοίχο, συν ότι είναι εκτεθειμένες σε παιδικά χεράκια.


Οι παλιές βιβλιοθήκες που ήταν και πανύψηλες για τα παιδιά δώσανε τη θέση τους σε μια μικρότερη
και σε μια συρταριέρα για παιχνίδια.



Θα παρατηρείτε επίσης ότι για οικογένεια με 4 παιδιά τα παιχνίδια μας είναι πολύ λίγα, αυτό γιατί πριν κάμποσο καιρό έφτασα στα όρια μου με αυτή την υπόθεση και αποφάσισα να αλλάξουμε οριστικά τον τρόπο που τα διαχειριζόμαστε. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία που αξίζει τη δική της ανάρτηση!



Μια χειροποίητη πινελιά μου είναι η κουρτίνα με τις φουντίτσες που σας είχα δείξει παλιότερα σε αυτό το tutorial και που πραγματικά απόλαυσα την κατασκευή της όσο και το αποτέλεσμα.
Και επίσης λατρεύω αυτό το δίχρωμο καλάθι, το προόριζα για το σαλόνι αλλά τελικά κάπως κατέληξε εδώ και αποδείχθηκε τρομερά βολικό για τα ογκώδη παιχνίδια που δε χωράνε στα συρτάρια.

Κάποια στιγμή θέλω να προσθέσω κι ένα χαλί αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω βάζοντας κάτι τελείως minimal ή κάτι πιο χαρούμενο...

Ελπίζω να σας άρεσε το μικρό tour στο δωματιάκι μας, ήταν πολύ μεγάλη και ευχάριστη αλλαγή για εμάς και ελπίζω να έχει και θετικά αποτελέσματα στις σχολικές μας επιδόσεις!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Ετικέτες