Ρομαντικό ραντεβού στο Al Hammam



Αφήστε με σήμερα να σας πάρω μαζί μου σε μια άλλη εποχή. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι ζούσαν αργά. Που το slow living δεν ήταν κάποιο trend που γίνεται της μόδας αλλά η καθημερινή τους πραγματικότητα. Κι ενώ εκείνη η εποχή δεν είχε τις δικές μας ανέσεις κι ευκολίες, κατά έναν παράδοξο τρόπο οι άνθρωποι γέμιζαν ευτυχία με τα πιο απλά και καθημερινά.
Όπως για παράδειγμα το μπάνιο, μια αργή και απολαυστική διαδικασία που εκτός από καθαρισμός του σώματος ήταν και ευκαιρία εσωτερική ξεκούραση.


Μια τέτοια εμπειρία μπορέσαμε να ζήσουμε κι εμείς πριν λίγο καιρό, όταν επισκεφτήκαμε το Al Hammam στην Πλάκα, με μια έξτρα ρομαντική νότα.


Η εμπειρία του χαμάμ είναι νομίζω κάτι που πρέπει να δοκιμάσει κανείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Η όλη ιεροτελεστία ξεκινάει με χαλάρωση σε έναν εντυπωσιακό χώρο γεμάτο ατμό. Σε αντίθεση όμως με το παραδοσιακό χαμάμ που χωρίζεται σε αντρών και γυναικών, μπήκαμε παρέα με τον mrΓ, ξαπλώσαμε πάνω στο göbektaşı, τη μεγάλη μαρμάρινη επιφάνεια στο κέντρο της αίθουσας και αφήσαμε τη ζεστή αγκαλιά του ατμού να γαληνέψει κάθε μυ του σώματος μας. (είχα πάρει την αδιάβροχη φωτογραφική μου αλλά ο ατμός είναι τρομερά πυκνός οπότε συγχωρήστε τις θολές φωτογραφίες!)



Αν και ότι λέγεται στο μέσα στο χαμάμ, μένει μέσα στο χαμάμ, το σίγουρο είναι ότι ήταν για εμάς μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε για τα σχέδια μας για τη χρονιά που ξεκινάει με ηρεμία και καθαρό μυαλό (και χωρίς να διακόπτουμε την κουβέντα μας κάθε 2 λεπτά!).


Συνέχεια έχει το ζεστό νερό, όσο ζεστό γίνεται, το σαπούνισμα με χειροποίητα αρωματικά σαπούνια και το πιο δύσκολο κομμάτι, το τρίψιμο. Μετά απ' όλα αυτά το δέρμα μας είχε γίνει βελούδινο. Αρχίσαμε σταδιακά να κρυώνουμε το νερό μέχρι που καταφέραμε να το κάνουμε παγωμένο. Όταν πια είχαμε τελειώσει δεν μπορώ να σας περιγράψω το μέγεθος της ευεξίας που ένιωθα.



Κανονικά μετά το τέλος του χαμάμ πρέπει να αλείψεις το σώμα σου με αρωματικά έλαια. Στο Al Hammam όμως υπάρχει μια ακόμα επιλογή. Να σου κάνουνε μασάζ με αρωματικά έλαια! Βγαίνοντας λοιπόν από το χαμάμ πλήρως απολεπισμένοι, χαλαροί και ανανεωμένοι, συνεχίσαμε με το μασάζ για ζευγάρια. Εκεί πια είχα ξεχάσει το όνομα μου! Οι κοπέλες που μας ανέλαβαν ήταν φανταστικές, και το λέω αυτό έχοντας κάνει και αλλού μασάζ, ακόμα και στο Μαρόκο.


Η εμπειρία μας όμως δεν τελειώνει εκεί. Έχοντας κάνει όλα αυτά, το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θέλεις να φορέσεις ρούχα ή να πας οπουδήποτε. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο το pampering συνεχίζεται με παραδοσιακό τσαγάκι και λουκούμι στα πριβέ μπαλκονάκια με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβητό.

Την επόμενη φορά που θα αναρωτιέστε τι δώρο να κάνετε στον καλό σας, ή που απλά θα θέλετε να περάσετε μαζί λίγες στιγμές έξω από την καθημερινότητα, ταξιδέψτε μαζί του μέχρι την Πλάκα. Οι άνθρωποι του Al Hammam θα φροντίσουν η εμπειρία σας να είναι αξέχαστη. Μέχρι που υπάρχει διαθέσιμη υπηρεσία για μασάζ κάτω από τα αστέρια, με θέα την Ακρόπολη!


Και αν θέλετε να κάνετε στον εαυτό σας ένα δώρο, αξίζει να δείτε τις περιποιήσεις που προσφέρονται, με μοναδικά καλλυντικά για όλες τις ανάγκες σας,  θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα, περιποίηση νυχιών και κάθε είδους μασάζ.


Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να το δοκιμάσετε, το Al Hammam κάνει δώρο σε όλους τους αναγνώστες του Κερασόπιτες 10% έκπτωση σε όλες τις υπηρεσίες τους και στις κάρτες δώρου. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να κάνετε like στη σελίδα τους και όταν πάτε απο εκεί να τους δώσετε τον κωδικό KERASOPITES16.

To Al Hammam θα το βρείτε  Τριπόδων 16 και Ραγκαβά, ακριβώς κάτω απο τον βράχο της Ακρόπολης.

Ετικέτες ,