The Fall Home Tour





Τελευταίος μήνας του φθινοπώρου και πραγματικά νιώθω ότι η αγαπημένη μου εποχή έφυγε φέτος μέσα από τα χέρια μου. Κάτι ο Σεπτέμβριος που ήταν φουλ καλοκαιρινός,  κάτι το σχολικό μας πρόγραμμα που άργησε να στρώσει,  φτάσαμε στο Νοέμβριο παντού μυρίζει Χριστούγεννα κι εγώ μαζεύω ακόμα ξερά φύλλα και αγοράζω αβέρτα κολοκύθες. Δεν με νοιάζει όμως καθόλου. Δε θα το αφήσω έτσι εύκολα να μου φύγει. Και δια του λόγου το αληθές ορίστε και ο φθινοπωρινός μας διάκοσμος ο οποίος θα παραμείνει μέχρι 1η Δεκεμβρίου ο κόσμος να χαλάσει, γιατί πραγματικά δεν χορταίνω τη ζέστη του παλέτα και τις φυσικές του νότες.  Η χρυσόσκονη μπορεί να περιμένει, θα έρθει η ώρα της.



Τρελαίνομαι να στολίζω με κολοκύθες, είναι λίγο κλισέ αλλά πως να το κάνουμε, είναι το σύμβολο της εποχής. Φέτος για αλλαγή έβαλα μερικές λευκές και πράσινες που βρήκα σε ένα μαναβικάκι στην Τήνο.
 



Το μίνι θερμοκήπιο μου γέμισε κεριά και ένα μικρό φιντανάκι που μεταφύτεψα πρόσφατα, άλλο ένα μαγικό στοιχείο του φθινοπώρου. Άλλωστε δεν το λένε τυχαία δεύτερη άνοιξη.



Πάντα μου αρέσει να βάζω καρπούς στην τραπεζαρία, λεμόνια, μήλα, ανάλογα με την εποχή γιατί ζωντανεύουν το χώρο περισσότερο από τα αγοραστά διακοσμητικά. Μερικά φουντούκια μέσα σε ένα μπουκάλι φαρμακοποιού δίνουν μια παραμυθένια νότα και  μια ιδιορρυθμία σαν να υπάρχει μια ιστορία πίσω απ'αυτο.





Πάνω στο τζάκι δεν άφησα πολλά, ένα ακόμα φιντανάκι,  μια αλόη, μεγαλώνει. Πάνω έχω πάντα τον πινακα με τα φτερά (από το etsy) και παραπέρα ένα καλάθι με καυσόξυλα έτοιμα για την πρώτη μας φωτιά. Άλλο ένα καλάθι λίγο πιο πέρα φιλοξενεί μια αφράτη κουβερτούλα, έτοιμη για πολλά κουκουλώματα!



Στον καναπέ έβαλα και πάλι τα γούνινα μαξιλαράκια μου και τα καρό που θα μείνουν όλο το χειμώνα πιθανόν εμπλουτισμένα και με κάποιο χριστουγεννιάτικο πιο μετά.


Οι κορνιζούλες στον τοίχο είναι κι αυτές μέρος του εναλλασσόμενου decor μια και ανανεώνω τις φώτο συχνά πυκνά ανάλογα με τα κέφια. Τα παιδιά τρελαίνονται να βλέπουν τις φωτογραφίες τους τυπωμένες και όσες ξεκρεμάω τις μοιράζω συνήθως σε παππουδογιαγιάδες. Πάντα όμως μένει σταθερό αυτό το μικρό πόστερ στη vintage κορνίζα. Είναι από τα αγαπημένα μου,  μου θυμίζει να παραδίνομαι στην "τρέλα" των παιδιών και να ξεπερνάω τα δικά μου κολλήματα.





Φυσικά η γωνίτσα μου δεν θα έμενε αμέτοχη στην φθινοπωρινή γιορτή. Ο φελλός στολίστηκε με tassels που περίσσεψαν από το τελευταίο project μου και με τι άλλο, κολοκύθες!  Πάνω στο γραφείο άρχισαν να στοιβάζονται τα διάφορα πλεκτικά που έχουν πλέον την τιμητική τους και σχέδια για χριστουγεννιάτικα δώρα.
Και μια και είμαστε στο θέμα, σας αρέσουν τα τετραγωνάκια μου; Το tutorial θα είναι έτοιμο σύντομα...

Αν θέλετε έξτρα φθινοπωρινή έμπνευση, τσεκάρετε  και τα παλιότερα φθινοπωρινά posts:

Φθινόπωρο είναι...

Prague in Autumn (part1 + part2)


 Κι αν σαν εμένα οι αχνιστές σούπες είναι στα άμεσα σχέδια σας, περάστε μια βόλτα από το Soupfest για λαχταριστές συνταγές

Ετικέτες