Χριστουγεννιάτικες πιτούλες
Έφτιαξα πρόσφατα μερικές νηστίσιμες κερασόπιτες. Παρόλο που δεν είναι καθόλου η εποχή τους, είχα δει μια λαχταριστή γέμιση για κερασόπιτα σε κονσέρβα και έπρεπε να τη δοκιμάσω. Μη με κρίνετε, η νηστεία μου έχει πέσει δύσκολη όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!
 

Το ζυμάρι της πίτας μου βγήκε πραγματικά καταπληκτικό, και μια και είναι νηστίσιμο είπα να το ποστάρω εδώ σε περίπτωση που υπάρχουν κι άλλοι απελπισμένοι νηστευτές! Είναι άγλυκο, οπότε νομίζω ότι μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Προσωπικά, το φαντασιώνομαι με μια ζουμερή γέμιση κιμά, ίσως το δοκιμάσω μέσα στις γιορτές, θα σας πω.Λοιπόν η συνταγή για μια κανονική πίτα (ή μερικές ατομικές) είναι τρομερά απλή:

-2 και 1/4 της κούπας αλεύρι
-μισό κουταλάκι αλάτι
-2/3 κούπας Βιτάμ
-8 με 10 κουταλιές παγωμένο νερό

 Τα ζυμώνετε όλα μαζί αλλά προσεκτικά με το νερό για να μη σας γίνει κολλώδης. Αν σας κολλάει στα χέρια βάλτε τη λίγο στο ψυγείο. Γεμίστε την με ότι τραβάει η όρεξη σας!

Κι αν σας ενδιαφέρουν γενικότερα οι πίτες, στο Pinterest έχω έναν πίνακα αφιερωμένο σ' αυτές!


Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία!

 ----Λίγες ακόμα μέρες μένουν για τον διαγωνισμό του Decomagia, για όσους δεν πήρατε ακόμα μέρος, μπείτε στο Instagram και αφήστε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού!----

Ετικέτες ,