Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες πιτούλες




Έφτιαξα πρόσφατα μερικές νηστίσιμες κερασόπιτες. Παρόλο που δεν είναι καθόλου η εποχή τους, είχα δει μια λαχταριστή γέμιση για κερασόπιτα σε κονσέρβα και έπρεπε να τη δοκιμάσω. Μη με κρίνετε, η νηστεία μου έχει πέσει δύσκολη όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!
 

Το ζυμάρι της πίτας μου βγήκε πραγματικά καταπληκτικό, και μια και είναι νηστίσιμο είπα να το ποστάρω εδώ σε περίπτωση που υπάρχουν κι άλλοι απελπισμένοι νηστευτές! Είναι άγλυκο, οπότε νομίζω ότι μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Προσωπικά, το φαντασιώνομαι με μια ζουμερή γέμιση κιμά, ίσως το δοκιμάσω μέσα στις γιορτές, θα σας πω.



Λοιπόν η συνταγή για μια κανονική πίτα (ή μερικές ατομικές) είναι τρομερά απλή:

-2 και 1/4 της κούπας αλεύρι
-μισό κουταλάκι αλάτι
-2/3 κούπας Βιτάμ
-8 με 10 κουταλιές παγωμένο νερό

 Τα ζυμώνετε όλα μαζί αλλά προσεκτικά με το νερό για να μη σας γίνει κολλώδης. Αν σας κολλάει στα χέρια βάλτε τη λίγο στο ψυγείο. Γεμίστε την με ότι τραβάει η όρεξη σας!

Κι αν σας ενδιαφέρουν γενικότερα οι πίτες, στο Pinterest έχω έναν πίνακα αφιερωμένο σ' αυτές!


Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία!

 ----Λίγες ακόμα μέρες μένουν για τον διαγωνισμό του Decomagia, για όσους δεν πήρατε ακόμα μέρος, μπείτε στο Instagram και αφήστε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού!----

6 σχόλια:

  1. φαίνονται τόσο λαχταριστές!!!
    χρόνια πολλά με υγεία σου εύχομαι!καλές γιορτές να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμ!!! Είναι και βράδυ... Λαχταριστές και εύκολες για πίτες! Σε βάζουν στον πειρασμό πάντως!!! Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σας εύχομαι!!! Να περάσετε τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπω τέλειες!!! ευχαριστούμε! καλές γιορτές με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρολο που φαινονται τοσο λαχταριστες , μην βαζεις Βιταμ , σε παρακαλώ . Δοκιμασε λαδι καρύδας , ξερω η τιμη του ξεφευγει αλλα ειναι υγιεινο σε σχεση με το Βιταμ . Επισης δοκιμασε ενα ελαφρύ ελαιολαδο, που για να γινει πιο καλο θελει βοηθεια απο "γαλακτοκομικο" , εγω εβαζα γιαουρτι . Αφοου ομως δεν μπορεις να το χρησιμοποιήσεις στην νηστεια , λιγη κρεμα καρύδας θα βοηθούσε .

    Καλες Γιορτες με υγεια και αγαπη ! Καλη τσουλήθρα στο Νεο ετος , οπως ευχονται και οι Γερμανοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Λαμπρινή μου δεν έχεις άδικο! Έχω λάδι καρύδας και το χρησιμοποιώ οταν το ζητάνε οι συνταγες, δεν σκέφτηκα ομως να αντικαταστήσω το βιταμ με αυτό. Λες να συμπεριφερεται το ιδιο στο ψήσιμο?

      Διαγραφή
  5. ΘΑ το βαλεις παγωμένο οπως το Βιταμ . Δεν εχει κανενα προβλημα θα γινει το ιδιο ακριβως . Βαλε λιγο λιγοτερο ομως γιατι ειναι πιο "λιπαρο " :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...