DIY φρέσκο γιορτινό στεφάνι



Είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω το δικό μου στεφάνι και μου άρεσε τόσο πολύ που κάτι μου λέει πως θα γίνει η μικρή χριστουγεννιάτικη παράδοση μου.
Τα φρέσκα στεφάνια μπορεί να μην κρατάνε τόσο πολύ όσο τα συνθετικά, θα συμφωνήσετε όμως μαζί μου ότι η ομορφιά τους δεν συγκρίνεται.



Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

* Μια βάση για στεφάνι. Αν δεν έχετε, όπως εγώ, μπορείτε να μαζέψετε κληματόβεργες και να φτιάξετε μία στο μέγεθος που θέλετε.

* Σύρμα

* Κλαδευτήρι

* Πολλά κλαδιά με πρασινάδες. Αρκεί μια βόλτα στο κοντινότερο βουνό/λόφο. Αν μάλιστα μαζέψετε πολλά διαφορετικά είδη, ακόμα καλύτερα για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το στεφάνι σας. Μπορείτε μάλιστα να βάλετε και μερικά αρωματικά φυτά, όπως πχ δεντρολίβανο για να μυρίζει όμορφα.

* Γάντια (εγώ δεν έβαλα και έγιναν τα χέρια μου μαύρα)



Αρχίστε κόβοντας τα κλαδιά σε μικρότερα κλαδάκια περίπου 20 εκατοστά μήκος. Δέστε καλά το σύρμα πάνω στο στεφάνι. Φτιάξτε το 1ο μπουκετάκι σας βάζοντας λίγο από κάθε είδος και ανοίγοντας το σαν βεντάλια.



Βάλτε το πάνω στη βάση και τυλίξτε το δεμένο σύρμα γύρω του. Σφίξτε καλά.



Λίγο πιο κάτω ακουμπήστε το επόμενο μπουκετάκι έτσι ώστε τα φύλλα του να καλύπτουν όμορφα τα κοτσάνια και το σύρμα του προηγούμενου. Τυλίξτε πάλι με το σύρμα  (φανταστείτε ότι το σύρμα θα πηγαίνει γύρω γύρω από το στεφάνι σαν σπιράλ).
Συνεχίστε έτσι γύρω γύρω.



Ανάμεσα στα πράσινα, μια γειτόνισσα μου έδωσε από τον κήπο της και λίγα κόκκινα, αν δεν έβρισκα όμως  νομίζω θα έβαζα ακόμα και ψεύτικα για να δώσω λίγο χρώμα.



Κάποια στιγμή θα φτάσετε στην αρχή. Όπως βλέπετε στη φώτο το στεφάνι μοιάζει τελειωμένο, είναι όμως λίγο λεπτό στο σημείο έναρξης. Θα πρέπει να βάλετε άλλο ένα μπουκετάκι πάνω από το τελευταίο και κάτω από το πρώτο, σηκώνοντας τα φύλλα του.



Γυρίστε το ανάποδα και με μια τανάλια στρίψτε λίγο ένα ένα τα σύρματα για να σφίξουν τα μπουκετάκια και να είναι πιο σταθερό.



Έτοιμο το στεφάνι σας!
Προσωπικά μου αρέσει ακριβώς έτσι, στην απλότητα του, το μόνο που του έβαλα ήταν μια λεπτή βελούδινη κορδελίτσα για να το κρεμάσω. Αν όμως το θέλετε πιο πληθωρικό προσθέστε ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας, φιόγκους, στολίδια, χρυσόσκονη κτλ.

Κάθε τόσο ρίξτε του και κανένα ψέκασμα με λίγο νεράκι για να παρατείνετε τη ζωή του.

Χαρούμενη και ευλογημένη η νέα χρονιά! Να φέρει σε όλους γαλήνη ψυχής και αγάπη!

Ετικέτες ,