Νηστίσιμες ιδέες


Τώρα που ξεκίνησε η Μεγάλη Σαρακοστή, κάθισα να οργανωθώ λιγάκι, να βρω μερικές συνταγές για να εμπλουτίσω το μενού μας.
Συνήθως δεν έχω πρόβλημα με τα γεύματα μας, αυτό όμως που με δυσκολεύει πολύ είναι τα πρωινά και τα σνακ, μια και δεν υπάρχει η εύκολη λύση του τοστ ή του αυγού.
Ορίστε λοιπόν μερικά πραγματάκια που έχω δοκιμάσει και μας αρέσανε στο παρελθόν!

Γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου το αγοράζω συχνά, όταν όμως έχω χρόνο το φτιάχνω και μόνη μου γιατί είναι σούπερ εύκολο και πολύ πιο οικονομικό. Μια και τα αμύγδαλα είναι γεμάτα ασβέστιο, είναι πολύ καλό υποκατάστατο του γάλακτος και αν του προσθέσω κακάο και μέλι τα παιδιά το τσακίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη!

Για ένα λίτρο νερό χρειάζεστε 1 κούπα αμύγδαλα που θα τα έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ.



Τα χτυπάτε με το νερό στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χυλός (μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι και βανίλια, εγώ το κάνω σκέτο).



Σε ένα μπολ, βάζετε ένα τουλπάνι και ρίχνετε τον χυλό. Τον στραγγίζετε καλά μέχρι να μείνουν μόνο τα ψίχουλα του αμύγδαλου και φυλάτε το γάλα στο ψυγείο.



Προσοχή! Το αμύγδαλο που έμεινε δεν πάει χαμένο, μπορεί να μπει σε κέικ ή σε μπάρες δημητριακών, ακόμα και σκέτο μέσα στο κουάκερ. Αν δε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως φυλάσσεται άνετα στην κατάψυξη.



Εμείς το κάναμε μπάρες...



Σοκολάτες υγείας γεμιστές



Αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο από άποψη πολυπλοκότητας, τα παιδιά ξετρελάθηκαν με αυτές τις σoκολατίτσες γεμιστές με φυστικοβούτυρο.



Φυσικά έπαιξε ρόλο και το σχήμα! Για να τις φτιάξω χρησιμοποίησα τη φόρμα Choco Block της Silikomart. Τη γέμισα μέχρι τη μέση με σοκολάτα υγείας και όταν στερεοποιήθηκε έβαλα στο κέντρο φυστικοβούτυρο και κάλυψα μέχρι επάνω με σοκολάτα.
Απλό, γλυκό και σε μέγεθος σνακ!

Dressing σαλάτας με ταχίνι



Αυτό το dressing από τη στιγμή που το δοκίμασα δεν μπορώ να το ξεπεράσω! Το βάζω παντού, πάνω σε σαλάτες, σε ψητά λαχανικά, ακόμα και σε σάντουιτς. Αν σας αρέσει το ταχίνι σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Η αρχική συνταγή ανήκει στο Food52, εγώ όμως την προσάρμοσα με λίγο πιο απλά υλικά που συνήθως μου βρίσκονται στο σπίτι.

Χτυπάτε λοιπόν στο μπλέντερ τα εξής υλικά:
- 1/2 κούπα ταχίνι
- 1/2 κούπα νερό
- 2 κουταλιές σογια σος
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές μηλόξυδο
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

Φυλάσσεται κι αυτό στο ψυγείο σε γυάλινο κατα προτίμηση βαζάκι!

Καλή Σαρακοστή!!!




Ετικέτες